Platillo d'ànec amb naps de Can Selvatà - Vianda.cat

Platillo d'ànec amb naps de Can Selvatà

Continuem amb la sèrie Platillos. Després del Platillo de pollastre d’en Jaume Fàbrega, aquesta setmana us portem un Platillo d’ànec amb naps de Can Selvatà, a Borgonyà (Pla de l’Estany). En Miquel, el cuiner, i la seva dona, la Maria Gràcia, engreixen ells mateixos els ànecs muts negres que fan servir al restaurant i cultiven els naps negres a l’hort que tenen a fora.

És un platillo diferent perquè té menuts però també hi afegeix parts més nobles, com la cuixa, que tenen més carn i que emplenen més el plat. Un senyor plat, com diu en Miquel! Bon profit!!

INGREDIENTS

1 ceba de Figueres

1 pastanaga

1 tomata de penjar

nap negre

menuts d’ànec i parts nobles (cuixa, sobrecuixa…)

vi ranci

1 litre de brou

sal

pebre

oli d’oliva

 

Per a la picada:

3 grans d’all

Sal

Ametlles

1 carquinyoli

Pa fregit

Brou

 

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar l’oli en una cassola
  2. Salpebrem i rossegem l’ànec fins que quedi daurat.
  3. Pelem els naps i els enfarinem. A continuació, els fregim en un recipient ple d’oli.
  4. Afegim un gotet de vi ranci a la carn i hi aboquem la ceba picada i , uns minuts després, la pastanaga també picada. Ho remenem i ho deixem coure durant 5 minuts. Tot seguit, hi afegim la tomata picada i ho deixem coure entre 30 i 45 minuts.
  5. Finalment hi afegim els naps i hi aboquem el brou i deixem que faci xup-xup com a mínim mitja hora.
  6. Preparem la picada amb tots els ingredients i l’afegim a la cassola. Ho deixem coure a foc lent ben bé una horeta i ja ho tindrem a punt.

 

Sobre l'autor

0

Cistella de la compra