Nyoquis amb sardines i bolets de Sergi de Meià - Vianda.cat

nyoquis sardines bolets sergi de meià

El xef Sergi de Meià ens presenta uns nyoquis amb sardines i bolets en aquest vídeo en què parla de la cuina catalana. “Els fogons seran sempre nostre”, diu. Opina que l’estat actual de la nostra cuina és dolent perquè “no som un país”.

Pel que fa als bolets, n’és un gran fan i en va escriure un llibre fa uns anys (La cuina dels bolets). El seu preferit és la mocosa blanca, encara que la llista de predilectes d’aquest xef no s’acaba.

En aquesta ocasió, prepara una recepta de nyoquis amb sardines i bolets que us detallem a continuació:

Preparació:

– Posem oli d’oliva verge extra en una paella i hi saltem uns bolets. Ho salem.
– Bullim els nyoquis de patata i formatge serrat d’ovella en una cassola amb aigua i sal durant 3 o 4 minuts.
– Col·loquem unes sardines desespinades sobre un paper sulfurat amb oli i sal. Ho introduïm al forn durant 2 minuts a 180ºC.
– Afegim un raig de vi blanc als bolets.
– Posem els nyoquis a la paella i, amb la mateixa fècula que deixen anar, lliguem la salsa.
– Ho condimentem amb una mica de julivert picat i pebre negre. Aboquem a la salsa unes gotes d’aigua de la cocció.
– Ja ho podem emplatar. Ho acabem amb uns brots d’alfàbrega fresca.

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra