Arròs amb bolets. Oriol Rovira (Els Casals) - Vianda.cat

arròs bolets oriol rovira els casals

L’arròs amb tripa de bacallà, botifarra negra i bolets de l’Oriol Rovira dels Casals és la demostració de la versatilitat d’aquest últim ingredient a la cuina de casa nostra. Parlem amb aquest xef de la importància que tenen els bolets en la cuina catalana, un producte que, recorda, malgrat el que es pugui creure, existeix gairebé tot l’any.

Els Casals (1 Estrella Michelin) aposta per una filosofia que autoanomenen “tancant cercles”, és a dir, aprofitar les sinergies d’una casa de pagès. Productes (fins a 98 de diferents al seu restaurant) procedents de la pagesia que practiquen a les seves finques, que entren a la cuina per donar-los un valor afegit i que s’ofereixen al consumidor final.

Sobre la cuina catalana, Rovira és optimista i diu que el millor encara ha d’arribar perquè si fins fa pocs anys els referents del món de la cuina eren francesos, ara ja són molt més propers perquè són catalans, amb la qual cosa el potencial és immens.

Vegeu la vídeo-entrevista al xef i, si voleu aprendre a fer la recepta que l’Oriol prepara amb bolets, seguiu les instruccions següents:

– Fem un sofregit ràpid de ceba i escalònia amb oli d’oliva verge extra.
– Piquem la barreja de bolets (trompetes de la mort, rossinyols, camagrocs).
– Ho afegim al sofregit i ho remenem. Hi posem un polsim de sal.
– Hi posem la quantitat d’arròs bomba del Delta que necessitem segons els comensals i ho remenem per escalfar el gra.
– Hi afegim brou de pollastre i verdures i ho deixem bullir durants uns 12 minuts aproximadament. Hi afegim més brou si veiem que la mescla queda seca.
– Tallem la botifarra negra a rodanxes i la rostim.
– A la mateixa cassola, hi saltegem més bolets sencers i una ceba tendra tallada. Hi afegim una mica de sal.
– Quan està a punt, ho afegim a l’arròs i hi aboquem una mica més de brou.
– Tallem la tripa de bacallà (prèviament bullida) i l’afegim a l’arròs. Ho remenem tot perquè deixi anar la gelatina i hi afegim una mica més de caldo perquè s’acabi de coure.
– Ja ho podem servir.

 

Sobre l'autor


Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

0

Cistella de la compra